Link to category with id

Kir
Jr. Bludit
Posts: 9
Joined: Fri Sep 06, 2019 12:42 am

Fri Sep 06, 2019 12:50 am

Hi!
I'm new to Bludit CMS and to web-design too.
In bludit I've got static part of page.php (blekathlon theme) and then there are posts. In my header I've got two buttons with link. First to one of my categories, second - to another one. But I need to open this category not on the beginning of the page where my static part is, but on dynamic part with posts of category.
Here is my site draft: http://kir.dx.am/blog/
I have tried to do this with id tag, but <a href=blog/category/general#news> doesn't work. It opens tag position but doesn't filter category. I've tried _blank option, but the same problem.
Any advice?
User avatar
Edi
Site Admin
Posts: 1594
Joined: Sun Aug 09, 2015 5:01 pm
Location: Zurich
Contact:

Fri Sep 06, 2019 10:50 am

Kir wrote:
Fri Sep 06, 2019 12:50 am
I have tried to do this with id tag, but <a href=blog/category/general#news> doesn't work.
<a href="http://kir.dx.am/blogblog/category/general#news"> works for me.
Planet Bludit, Tipps, Snippets und nützliche Links. - Newsletter, Informationen zu Bludit (auf Deutsch).
Kir
Jr. Bludit
Posts: 9
Joined: Fri Sep 06, 2019 12:42 am

Fri Sep 06, 2019 11:22 am

Edi wrote:
Fri Sep 06, 2019 10:50 am
<a href="http://kir.dx.am/blogblog/category/general#news"> works for me.
Thank you,for your reply. I've changed href to absolute links.
But it still doesn't work in propper way.
Try to visit http://kir.dx.am/blog/ and press one of two buttons. In my case it opens id="news", but doesn't "filter" posts. If you try to use link http://kir.dx.am/blog/category/general#news from you browser panel,not button, it works.But not with help of buttons :(
User avatar
Edi
Site Admin
Posts: 1594
Joined: Sun Aug 09, 2015 5:01 pm
Location: Zurich
Contact:

Fri Sep 06, 2019 11:35 am

I think the problem is "target=_blank" in connection with an anchor. Try without it or another attribute.
Planet Bludit, Tipps, Snippets und nützliche Links. - Newsletter, Informationen zu Bludit (auf Deutsch).
Kir
Jr. Bludit
Posts: 9
Joined: Fri Sep 06, 2019 12:42 am

Fri Sep 06, 2019 11:42 am

Edi wrote:
Fri Sep 06, 2019 11:35 am
I think the problem is "target=_blank" in connection with an anchor. Try without it or another attribute.
You can try it now (I have removed "target"), same problem...
User avatar
Edi
Site Admin
Posts: 1594
Joined: Sun Aug 09, 2015 5:01 pm
Location: Zurich
Contact:

Fri Sep 06, 2019 11:53 am

What about a link, not a button. Does this work?
Planet Bludit, Tipps, Snippets und nützliche Links. - Newsletter, Informationen zu Bludit (auf Deutsch).
Kir
Jr. Bludit
Posts: 9
Joined: Fri Sep 06, 2019 12:42 am

Fri Sep 06, 2019 12:05 pm

Edi wrote:
Fri Sep 06, 2019 11:53 am
What about a link, not a button. Does this work?
Same thing :( You can check it - I've added two links in first article.
User avatar
Edi
Site Admin
Posts: 1594
Joined: Sun Aug 09, 2015 5:01 pm
Location: Zurich
Contact:

Fri Sep 06, 2019 1:09 pm

Perhaps there is a script or something, but the URL is not shown in the adress field of the browser.
Planet Bludit, Tipps, Snippets und nützliche Links. - Newsletter, Informationen zu Bludit (auf Deutsch).
Kir
Jr. Bludit
Posts: 9
Joined: Fri Sep 06, 2019 12:42 am

Fri Sep 06, 2019 1:47 pm

Edi wrote:
Fri Sep 06, 2019 1:09 pm
Perhaps there is a script or something, but the URL is not shown in the adress field of the browser.
I will try to create new static page without this css and will write my experience here.
Kir
Jr. Bludit
Posts: 9
Joined: Fri Sep 06, 2019 12:42 am

Sat Sep 07, 2019 12:24 am

Edi wrote:
Fri Sep 06, 2019 1:09 pm
Perhaps there is a script or something, but the URL is not shown in the adress field of the browser.
Yes, you were right. This problem is due to jquery.min.js
When I disabled this script, everything works fine, but animation on my site stopped to work.
Do you know, how to avoid using this script only on two button elements?
Post Reply